شرکت سایامن به منظور افزایش بهره برداری در پروژه های طرف قرار داد علاوه بر پیگیری های مستمر خود به شرکت های طرف قرارداد تعهد می نماید که تعمیرات و نگهداری تجهیزات موتورخانه را به پرسنل معرفی شده از طرف آن شرکت بصورت رایگان آموزش دهد.هدف از ارائه این دوره ی آموزشی ایجاد تسلط به دانش پذیران تا مرحله ای که قادر به نگهداری صحیح و رفع عیوب دستگاه باشند

پس از اتمام پروژه ،شرکت طرف قرارداد میتواند با معرفی پرسنل خود به صورت کتبی جهت آموزش تعمیر و نگهداری دستگاهها به این شرکت اقدام نماید. پس از اینکه دوره های آموزشی به حد نصاب رسید ،کلاسهای آموزشی در محل این شرکت به مدت 3 روز متوالی برگزار می شود. تعداد افراد شرکت کننده در کلاسهای آموزش بسته به ظرفیت دستگاهها (حداکثر سه نفر) مشخص می شود.قابل به ذکر است اولویت با افرادی است که زودتر ثبت نام نموده اند. اگر شرکت یا پروژه ای به علت کثرت نفرات یا ویژگی های خاص درخواست برگزاری دوره های آموزشی در محلی به غیر از شرکت نماید می بایست درخواست خود را بصورت کتبی به شرکت اعلام نماید تا پس از بررسی نتیجه به شرکت های درخواست کننده اعلام شود.



این آموزشها شمل نصب و راه اندازی و تعمیر موتورخانه می باشد که در این دوره آشنایی به صورت کامل و جامع با نصب و راه اندازی تخصصی موتورخانه های مسکونی و صنعتی صورت میگیرد و به صورت کاملا عملی و پروژه محورتمامی فعالیت ها در کارگاه مجهز تحت نظر اساتید خبره و کاربلد در این حوزه در اختیار هنرجویان قرار می گیرد.



با توجه به استقبال از این دوره ها علاقه مندان میتوانند جهت شرکت در دوره آموزشی و کسب اطلاعات بیشتر با این شرکت تماس حاصل فرمایند.





کلیات آموزش تاسیسات ، نصب و تعمیر موتورخانه



سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان های مختلف یکی از مباحث اساسی در هنگام ساخت می باشد که انتخاب نوع این سیستم ها از نکاتی است که در ساخت بناهای مسکونی، تجاری و صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد. نوعی از سیستم های سرمایشی و گرمایشی که با استفاده از رادیاتور و فن کویل به گرم و سرد کردن فضای ساختمان می پردازد موتورخانه نام دارد. موتورخانه ها در انواع موتورخانه خانگی و صنعتی وجود داشته و نصب و نگهداری تجهیزاتی که در موتورخانه ها وجود دارد نیاز به مهارت بالایی دارد.

آموزش موتورخانه یکی از دوره های فنی است که جهت ایجاد اشتغال در جامعه برگزار شده و در این دوره ها به صورت تخصصی آموزش نصب، تعمیر و نگهداری موتورخانه ویژه بازار کار ارائه می گردد. در این مطلب به معرفی موتورخانه و نحوه عملکرد آن و همچنین بازار کار نصب و تعمیرات و نگهداری موتورخانه های مسکونی و صنعتی پرداخته شده است.

موتورخانه چیست؟

در مجتمع ها و ساختمان های مختلف بخشی را به صورت جداگانه جهت نگهداری تجهیزات گرمایش و سرمایش در نظر می گیرند که به این قسمت موتورخانه گفته می شود. اندازه و ابعاد موتورخانه بسته به متراژ ساختمان مورد نظر متفاوت بوده و در ساختمان های صنعتی مانند بیمارستان ها و صنایع مختلف اتاق بسیار بزرگ و یا چند اتاق جهت موتورخانه در نظر گرفته می شود. معمولا موتورخانه ها را در مکانی دور از محیط اصلی و در زیر زمین می سازند و اجزای مختلف موتورخانه را درون آن قرار می دهند.

موتورخانه های صنعتی شامل تجهیزات بسیار بزرگی بوده و نیاز است مکان بزرگ تری برای این کار در نظر گرفته شود. اما موتورخانه ساختمان های مسکونی را برای راه اندازی سیستم گرمایش و سرمایش یک مجتمع ساختمانی می سازند. موتورخانه خانگی معمولا فضای زیادی احتیاج نداشته و با اتاق کوچکی در قسمت زیر زمین یا اتاق جداگانه در بخشی از ساختمان می توان آن را راه اندازی کرد.

انواع تجهیزات و اجزای موتورخانه و نحوه عملکرد آن

برای احداث موتورخانه در یک ساختمان مسکونی یا صنعتی نیاز به تجهیزات و قطعات مختلفی می باشد که فردی که مسئول نصب و نگهداری موتورخانه می باشد باید از چگونگی نصب این اجزا آگاهی کامل داشته باشد. دیگ آب گرم، مشعل، سختی گیر، تجهیزات تبادل گرما و سرما مانند رادیاتور، فن کوئل و غیره، وسایل انتقال مانند شیرآلات، لوله، سه راهی، پمپ، بست و غیره از جمله قطعات و اجزایی است که در یک موتورخانه به کار رفته است. علاوه بر آن تجهیزاتی مانند بویلر و چیلر نیز از جمله تجهیزات سرمایشی و گرمایشی است که در موتورخانه های مختلف به کار گرفته می شود.

برای این که موتورخانه کار کند در ابتدا آب از قطعه سختی گیر عبور کرده و به بویلر وارد می شود. آب وارد شده به بویلر در آنجا شروع به گرم شدن کرده و سپس به لوله های مختلف منتقل می گردد. در ادامه آبی که وارد لوله ها شده با استفاده از تجهیزات توزیع و تبادل گرمایش و وارد شدن به شوفاژ و فن کوئل و … گرم شدن فضا اتفاق می افتد. برای گرم شدن فضای ساختمان بویلر موتورخانه مورد استفاده قرار می گیرد اما به منظور خنک کردن محیط از چیلر به عنوان سیستم سرمایشی استفاده می گردد. البته این سیستم در موتورخانه هایی که قدیمی تر هستند متفاوت بوده و به جای استفاده از بویلر از شعله و دیگ آب گرم و غیره استفاده می شود.

چرا آموزش موتورخانه برای افراد حائز اهمیت می باشد؟

تمامی موتورخانه های مسکونی و صنعتی که احداث می شوند نیازمند نگهداری و سرکشی تجهیزات و قطعات مختلفی که در این مکان قرار دارد می باشند. تجهیزات مختلفی که در موتورخانه ها وجود دارند ممکن است دچار خرابی و ایرادات متنوعی گردند که به دلیل پیچیده بودن این سیستم ها حتما نیاز است تا فردی که در این کار دارای تخصص می باشد جهت تعمیرات در محل حاضر شده و به رفع مشکل بپردازد. بسیاری از این تجهیزات بسیار داغ بوده و نیاز است تا نکات ایمنی به دقت رعایت گردد. تعمیرکاران و مسئولان موتورخانه ها معمولا دارای وظایف مشخصی می باشند که از جمله این وظایف می توان به بررسی نشتی دیگ های آب، شیر و اتصالات ورودی و خروجی، رسوب زدایی دیگ ها، بازدید از مشعل و بررسی نحوه درست سوختن آن، بررسی نشتی لوله ها و شیرآلات موتورخانه و عایق بندی آنها، بررسی شیر فلوتر یا شناور منبع انبساط، بازبینی ترموستات ها، کلیدهای برق و سایر تجهیزات، روغن کاری دوره ای پمپ ها و بازبینی دودکش ها اشاره کرد.

سال های زیادی است که استفاده از موتورخانه در ساختمان های مختلف رونق بسیاری داشته و صنایع و کارخانه های مختلف جهت تامین سرمایش و گرمایش خود اقدام به راه اندازی موتورخانه می کنند. علاوه بر آن مجتمع های مسکونی نیز دارای یک موتورخانه می باشند که گرم کردن و سرد کردن تمامی واحدها را بر عهده داشته و لوله کشی به واحدهای مختلف صورت گرفته است. اگر تا به حال وارد یک موتورخانه شده باشید حتما پیچیدگی ها و تجهیزات زیادی که در این مکان وجود دارد را مشاهده نموده اید. این وسایل و تجهیزات برای این که بتوانند به دستی کار کنند نیاز به وجود فردی متخصص در این حوزه دارند تا قادر به نصب و نگهداری آنها بوده و در صورت خرابی قادر به رفع مشکل آن باشد.

با توجه به نیازی که به مسئول موتورخانه در بخش های مختلف مسکونی، اداری، تجاری، بیمارستانی، صنعتی و … احساس می شود می توان این شغل را جزء مشاغل فنی پردرآمد بازار دانست. البته میزان درآمد از طریق این حرفه وابسته به فاکتورهای متعددی می باشد که از مهم ترین آنها میزان مهارت و کیفیت انجام کار فرد است و هر چه فرد از مهارت و دانش بالاتری در این حوزه برخوردار باشد مشتریان بیشتری به او مراجعه کرده و درآمد بالاتری را کسب خواهد کرد.

البته نقش تبلیغات را در کنار مهارت بالا نمی توان نادیده گرفت و نیاز است تا افرادی که در این حرفه فعالیت می کنند تبلیغات را به صورت حرفه ای انجام داده تا در سطح شهر شناخته شوند.

علاوه بر انجام کار به صورت آزاد و مستقل، افرادی که در حوزه تاسیسات موتورخانه حرفه ای می باشند می توانند در شرکت ها و کارخانه های مختلف یا بیمارستان ها و سایر مجتمع ها به عنوان نیروی تاسیسات استخدام شده و به صورت ماهیانه حقوق بالایی را دریافت نمایند.

شرایط مناسبی که بازار کار تاسیسات موتورخانه دارد باعث شده تا بسیاری از افراد علاقمند به انجام فعالیت در این حرفه بوده و تمایل به کسب مهارت داشته باشند. در هنرستان رشته ای به نام تاسیسات وجود دارد که در این رشته موتورخانه و تجهیزاتی که در آن وجود دارد و طریقه نصب و تعمیرات آن به دانش آموزان معرفی می گردد و این افراد در صورتی که قصد ادامه تحصیل نداشته باشند می توانند به عنوان کارآموز نزد استاد کار شاگردی کرده تا تجارب بیشتری را به دست آورده و قادر به انجام کار به شکل مستقل باشند.

اما روش جایگزینی که وجود دارد و امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدتی است که توسط آموزشگاه های مختلف برگزار می گردد. هدف از برگزاری این دوره ها معرفی نیروی متخصص به بازار کار و اشتغال زایی جوانان می باشد و افراد می توانند در مدت زمانی کوتاه مهارت های مورد نیاز را به صورت تئوری و عملی آموزش دیده و در نهایت جذب بازار کار گردند.

همچنین اطمینان از بالا بودن کیفیت تدریس اساتید دوره نیز اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که در صورتی که اساتید از تجربه و سواد کافی برخوردار نباشند امکان انتقال مفاهیم به افراد وجود نداشته و مهارت کافی به دست نخواهد آمد.