روغن مناسب دیگ روغن داغ

روغن حرارتی مورد نیاز برای بویلر روغن داغ حتما باید از برندهای معتبر تهیه شود. این نوع روغن ها معمولا از گروه روغن های انتقال حرارت تمام سینتتیک(۳۰۰) تولید می شوند. انواع روغن های پایه مینرال برای تولید روغن حرارتی کاربرد دارند. استاندارد های بین المللی API ،ASTM و DIN در این زمینه باید مدنظر گرفته شوند. تولیدکنندگان معتبر معمولا دارای گواهینامه های استاندارد بین المللی ISO 18001:1999-ISO 14001:2004-ISO9001:2009 می باشند.

روغن حرارتی (روغن داغ صنعتی ) از گروه روغن های انتقال حرارت تمام سینتتیک است که بدلیل عمرکاری طولانی در کاهش تعداد دفعات تعویض و نیز کاهش هزینه های تعمییرات سیستم نقش موثری دارد.

دیگ روغن داغ جایگزین آب و بخار برای تولید دمای بالا می باشد. بدین صورت که در اکثر سیستم های گرمایشی برای ایجاد گرما از آب و بخار استفاده می کنند. اما برای افزایش دما به آب و بخار در فشار بالا نیاز است.

بالا بردن فشار باعث کاهش ضریب ایمنی می شود. و ممکن است که خطرات جبران ناپذیر بوجود آید. بهمین دلیل در دما های بالا از دیگ روغن داغ یا بویلر روغن داغ استفاده می شود. مکانیزم عملکرد این نوع دیگ ها بدین صورت است که حرارت را از گاز های داغ حاصل از احتراق مشعل به روغن های مخصوص حرارتی منتقل می کند.

سیستم گرمایش روغن داغ :

در سیستم یک، دیگ روغن داغ گازهای داغ حاصل از احتراق سوخت که از دمای بالایی برخوردار می باشند، سیال بسیار گرم (گرما دهنده) را تشکیل می دهند و همچنین روغن حرارتی مخصوص کار در دمای بالا  که در داخل لوله کوئل شده در گردش می باشد. این روغن دائماً در حال سیرکوله می باشد تا دمای مورد نیاز را به مبدل های حرارتی قسمت اپراتور مصرفی انتقال دهد.

سیستم روغن حرارتی صنعتی با استفاده از یک محفظه احتراق حرارت موجود در گازهای حاصل از احتراق را مهار و به روغن که داخل کوئل های اسپیرال در جریان است منتقل میکند.

انتقال حرارت در دیگ روغن داغ موجب کاهش مصرف سوخت و در نتیجه باعث افزایش سود دهی بیشتر می شود. بنا به موارد ذکر شده طراحی ساخت دیگ روغن داغ باید بگونه ای باشد که انتقال حرارت را در سه پاس کامل انجام دهد.

همچنین لازم به ذکر است که در دیگ های روغن داغ، حرارت به صورت یکنواخت و یکدست به روغنی که در کویل های حرارتی مارپیچ در جریان است، انتقال یابد. حرارت غیر یکنواخت و یا بیش از اندازه یا حتی توقف حرکت روغن در مسیر کویل حرارتی، موجب بالا رفتن دمای روغن شده، و اگر دمای روغن به مقداری بیش از حداکثر دمای مجاز کاری برسد، به سرعت این امر موجب تشکیل لجن، در دستگاه و اسیدی شدن روغن می شود که عملاً پس از مدت کوتاهی موجب از کار افتادن سیستم می شود.

عمده مصرف کنندگان:

  1. صنایع نفت
  2. لوله و پروفیل سازی
  3. صنایع وابسته به فولاد
  4. صنایع گاز و پتروشیمی
  5. مجتمع های فولادسازی
  6. کارخانجات قیر و آسفالت
  7. خودروسازی و صنایع سیمان

روغن حرارتی برای مصرف در سیستم های بسته انتقال حرارت با دمای حداکثر ۳۲۰ درجه سانتی گراد پیشنهاد می شود.

مزیت های روغن داغ صنعتی

  • فراریت کم
  • ظرفیت حرارتی بالا
  • هدایت حرارتی بالا
  • دامنه تقطیر مناسب
  • ممانعت از تشکیل رسوب
  • پایداری اکسیداسیون و حرارتی بالا

 

جدول مشخصات روغن حرارتی


موارد کاربرد روغن حرارتی (روغن داغ صنعتی)

این محصول بعنوان روغن انتقال حرارت در سیستم های بسته حداکثر تا دمای 300۰C  از پایداری بالائی برخوردار است و حداکثر دمای قابل تحمل برای این محصول Film temperature)320۰C) می باشد.

توصیه می شود جهت جبران انبساط حجمی روغن ظرفیت مخزن انبساط در حدود۴۰% حجم کل روغن در نظر گرفته شود.

روغن داغ صنعتی ۳۰۰ در محل سرپوشیده به صورت درب بسته و در دمای معمولی حداقل به مدت چهارسال قابل نگهداری است.